Wolgoed is een klein bedrijfje, opgericht door Britta van Wingerden in maart 2015Britta. Maar wie zit er nou precies achter al die mooie strengen wol?

Mijn naam is Britta, ik ben geboren in 1984 en ik ben getrouwd met Hendrik. We wonen, samen met onze lieve Maine Coon poes Chica in een dorpje onder de rook van Rotterdam.

Als afgestudeerd civiel ingenieur een winkel in wol beginnen is niet zo logisch. Al helemaal niet als je weet dat ik tot 2014 geen enkele brei-ervaring had. Toch ben ik, net als vele, gegrepen door het breivirus en word ik heel erg blij van mooie wol in allerlei prachtige kleuren en de structuren die ontstaan van het combineren van steken en lussen wol. Inmiddels heb ik al heel wat projecten van de naalden laten glijden, waaronder testknits voor ontwerpers en diverse kledingstukken. Wil je zien wat ik allemaal gemaakt heb, bekijk dan mijn projectpagina op Ravelry.

Mijn bedrijfje heb ik opgericht in een periode dat ik ziek thuis kwam te zitten en er geen duidelijkheid was over herstel op korte termijn. Inmiddels (december 2016) is mijn ziekte onder controle en ben ik weer parttime in het bedrijfsleven werkzaam. In de korte tijd dat ik met Wolgoed bezig ben heb ik vele leuke mensen leren kennen en heb ik veel tijd, energie en passie in mijn webwinkel gestoken. Dat wil ik natuurlijk niet zomaar missen, dus heb ik besloten mijn werk te combineren met mijn winkeltje. Soms kan het daardoor even duren voor je een reactie ontvangt, maar pakketjes proberen we nog steeds de volgende werkdag aan PostNL aan te bieden.

In mijn vrije tijd brei ik veel, niet alleen met de hand, maar ook op breimachines. Ik heb een Brother KH892 met een KR850 voorbed, een KH860 met een KG-slede (een zogenaamde ‘slak’) en een Toyota grofbreier. Met die breimachines is overigens ook het hele idee van deze webwinkel ontstaan: in mijn zoektocht naar biologische & diervriendelijke wol was er geen aanbod in Nederland waar ik zelf blij van werd.

Naast breien speel ik ook in 2 bands: een show- en marchingband en een fife & drumcorps. Daarnaast zeil ik enkele weken per jaar als vrijwilliger mee met Sailwise, een organisatie die zeilvakanties organiseert voor mensen met een beperking. Als je in de weken van mijn afwezigheid iets bestelt, zal mijn man zorgen voor het verzenden van je pakje!