In onze winkel in Dordrecht zullen we regelmatig leuke activiteiten en workshops organiseren. Op deze pagina en via social media houden we je op de hoogte van de actuele plannen.

Agenda Brei- & haakcafé

September 2018
Brei- & haakcafé donderdagavond 6 september 17.00 – 21.00 uur
Brei- & haakcafé vrijdagavond 21 september 17.00 – 21.00 uur

Brei- & haakcafé donderdagavond 4 oktober 17.00 – 21.00 uur
Brei- & haakcafé vrijdagavond 26 oktober 17.00 – 21.00 uur (let op: deze vrijdageditie is 1 week later i.v.m. de Breidagen in Zwolle op 19 oktober).


Verwacht

De komende tijd zijn we druk met het voorbereiden van lessen en workshops. Heb je vragen over een specifieke les of workshop, of wil je graag een idee aandragen? Mail naar britta@wolgoed.nl of kom langs in onze winkel in Dordrecht.

Beginnerslessen (breien)
Nog nooit gebreid, of is het te lang geleden en kun je wel wat hulp gebruiken? We helpen je op weg, zodat je binnen no-time net als ons niet meer zonder naald & wol kunt!

Projectlessen (breien)
Werken aan je eigen project met hulp binnen handbereik (denk aan projecten met nieuwe technieken of bijvoorbeeld werken met engelstalige patronen).

Workshop deken breien
Vanaf november 2018 beschikt Wolgoed over de kennis en materialen om samen met jou een woondeken of kussen (of beide!) te breien vaan XXL wol. Zowel armbreien als met grote breipennen is mogelijk. Richtprijs: €125,- per persoon (deken) inclusief biologische Europese wol (in een kleur naar keuze, er zijn 55 opties!). Wil je een grotere deken of een kussen erbij maken, dan rekenen we de extra materiaalkosten erbij. Neem hiervoor apart contact op.

Geinteresseerd om dit met een eigen groep (bijvoorbeeld als vrijgezellenfeest of babyshower) te plannen? Neem contact met ons op, dan kunnen we de mogelijkheden bespreken. Eventuele combinatie met een high tea of lunch is ook mogelijk.

Workshop sokken breien
Wolgoed heeft sinds kort biologische natuurlijke wol die ideaal is voor het breien van sokken. Daar zijn we als echte sokkenbreiverslaafden super blij mee! Wil jij ook sokken leren breien, dan kun je bij ons terecht voor alle ins- en outs van deze verslavende bezigheid. Van boven naar beneden of liever de teen eerst? Het kan allemaal! Laat je verrassen door de wondere wereld van handgebreide sokken en wie weet heb je net na deze lessen voortaan altijd een sok op de naalden staan…

Voor deze workshop is het handig als je al kunt breien. We werken op rondbreinaalden of DPN’s (korte naaldjes met aan 2 kanten punten), zodat je tijdens de workshop kunt ontdekken wat jouw voorkeur heeft. De workshop is inclusief wol, naalden, een werkbeschrijving en een patroon, zodat je helemaal klaar bent om je eerste paar te breien.


Alle lessen bij Wolgoed zullen gegeven worden met garen uit onze winkel. Dat is niet alleen omdat dit materiaal is waar we zelf helemaal achter staan, maar ook omdat we deze garens het beste kennen en weten hoe het zich gedraagt. Naalden kun je natuurlijk zelf meenemen, maar je mag ook gebruikmaken van naalden uit onze winkel!