Mijn webwinkel avontuur

geplaatst in: Blog | 0

Na het vinden van de eerste leverancier van biologische merinowol kwam het volgende onderwerp aan de orde: het bouwen (of laten bouwen) van een webwinkel.

Totaal onbekend in de wondere wereld van webwinkels zijn we op zoek gegaan naar verschillende opties. Als eerste vielen de kant-en-klare webwinkel pakketten af: veel te duur en beperkte mogelijkheden om aan te passen. Al snel bleven een aantal open-source mogelijkheden over, waarna we gekozen hebben voor WordPress + Woocommerce. De vele beschikbare plugins maken het gemakkelijk de winkel aan te passen naar onze wens. Daarnaast zijn er ontelbaar veel thema’s te kiezen in WordPress, dat er vast iets voor ons tussen moest zitten.

In eerste instantie zijn we begonnen op de localhost de opzet te maken. In de tussentijd werd ook nog verder gewerkt aan allerlei andere zaken die komen kijken bij een eigen zaak: hoe gaan we de administratie opzetten, waar haal ik een startkapitaal vandaan, hoe ga ik de producten straks opslaan en verzenden en waar kunnen we nog meer aan duurzaam ondernemen doen?

Inmiddels zijn we 5 maanden verder en is de site afgelopen maandag 13 juli geopend. De eerste grote stap is gemaakt, maar er moet nog veel gebeuren. Er is contact gelegd met een bedrijfje dat duurzame houten breinaalden maakt. Wanneer hun eerste producten klaar zijn, krijgt Wolgoed als eerste buitenlands bedrijf een pakketje opgestuurd. Daarnaast wordt er druk aan bekendheid gewerkt via Social Media, zijn we ons aan het orienteren op een nieuw garen en is er zelfs al contact geweest met een blogger!

De komende tijd zullen we proberen hier alles wat komt kijken bij het runnen van onze webwinkel bij te houden! Kom je af en toe een kijkje nemen?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.