Na de Brei- en haakdagen & nog meer linnen nieuws!

geplaatst in: Blog | 0

Brei- en haakdagen

Een week na de Brei- en haakdagen zijn we nog druk bezig met de laatste zaken opruimen, voorraden aanvullen en nieuwe plannen maken. Een korte terugblik van de beurs:

Op donderdag zijn we aan het begin van de middag via de copyshop richting Rijswijk gereden. Nu we 3 merken verkopen (i.p.v. 1), was het even nadenken over hoe we alles zullen gaan uitstallen. Uiteindelijk hebben we gekozen voor een voorraadsysteem onder de kraam (lijsten met nummers en tassen met corresponderende nummers), zodat we met de garens van Rosy Green Wool niet het gevoel van ‘marktkraam’ zouden krijgen. De verschillende kleuren (23 inmiddels) hebben we aan houten stokken opgehangen, zodat de kraam al meteen kleurrijk uitzag. Hetzelfde hebben we aan de andere zijde met het linnengaren van Quince & Co. gedaan. In het midden de heflt van de voorraad O-wool en onze kraam was af.

De twee beursdagen waren een waar feest: veel leuke reacties op onze producten en standinrichting, veel mensen gesproken en heel veel leuke gesprekken gehad over projecten, patronen, technieken en handwerken in het algemeen. Wat ik erg bijzonder vond waren de vele terugkerende klanten van de Handwerkdagen in Zwolle, wat leuk dat jullie allemaal even hallo kwamen zeggen (en vaak ook nog wat kochten). Voorzichtig durf ik wel te concluderen dat er daadwerkelijk een toekomst is in biologische wol & garen. Bedankt allemaal! En laten we de organisatie niet vergeten: Bedankt Janet & je geweldige team voor alle goede zorgen en de organisatie, het was allemaal perfect in orde.

Na de beursdagen proberen we altijd zo snel mogelijk alles weer online te krijgen. Deze keer viel het niet mee, omdat we 2 nieuwe merken (met in totaal 4 nieuwe soorten wol & garen) online moesten zetten. Daarnaast moest alles zo opgeruimd worden dat we over een aantal weken het hele spul op dezelfde wijze weer mee kunnen nemen naar Ouwerkerk voor de Markt van Wol en zo van Textielwerk op tweede Pinksterdag (maandag 16 mei, volg deze link voor meer informatie). Inmiddels staat alles, op de handgeverfde garen na, weer online.

Nieuw linnen onderweg

Tijdens de Brei- en haakdagen hebben we het linnengaren ‘Sparrow’ van Quince & Co. geïntroduceerd. De reacties waren erg positief en er zijn zelfs een aantal kleuren bijna uitverkocht. Regelmatig kregen we vragen over het andere linnen garen van Quince & Co. (Kestrel) en inmiddels kunnen we vertellen dat een hele lading onderweg is naar Nederland!

Kestrel is wat dikker dan Sparrow en op een andere wijze gesponnen: het lijkt meer op een soort bandjes/lint garenen komt overeen met een aran weight. Over een wek of 2 zullen er 15 kleuren binnenkomen, waaronder de donkere kleur ‘Ash’ van de nieuwe kleuren voor dit jaar. Net als voor Sparrow zullen er patronen in print beschikbaar zijn: Bridie, Davis, Hamlin Peak, Tamsin en Togue Pond.

Van Sparrow komt er een nieuwe voorraad binnen van de kleuren die bijna uitverocht zijn. Daarnaast hebben we de kleur ‘Eclipse’ toegevoegd aan het assortiment. De donkere, mysterieuze kleur is een nieuwe kleur van 2016 en lijkt ons een mooie aanvulling op de huidige kleuren. In de toekomst zullen we uitbreiden tot alle kleuren verkrijgbaar zijn.