Wolgoed is een wolwinkel in Dordrecht, opgericht door Britta van Wingerden in maart 2015. Maar wie zit er nou precies achter al die mooie strengen wol?

Mijn naam is Britta, ik ben geboren in 1984 en ik ben getrouwd met Hendrik. We wonen, samen met onze lieve Maine Coon poes Chica boven de winkel in Dordrecht.

Als afgestudeerd civiel ingenieur een wolwinkel beginnen is niet zo logisch. Al helemaal niet als je weet dat ik tot 2014 geen enkele brei-ervaring had. Toch ben ik, net als vele, gegrepen door het breivirus en word ik heel erg blij van mooie wol in allerlei prachtige kleuren en de structuren die ontstaan van het combineren van steken en lussen wol. Inmiddels heb ik al heel wat projecten van de naalden laten glijden, waaronder testknits voor ontwerpers en diverse kledingstukken. Wil je zien wat ik allemaal gemaakt heb, bekijk dan mijn projectpagina op Ravelry.

Wolgoed heb ik opgericht in een periode dat ik ziek thuis kwam te zitten en er geen duidelijkheid was over herstel op korte termijn. Sinds augustus 2018 heb ik de fysieke wolwinkel in Dordrecht geopend en is Wolgoed mijn fulltime werk.

In mijn vrije tijd brei ik veel, niet alleen met de hand, maar ook op breimachines. Ik heb een Brother KH892 met een KR850 voorbed, een KH860 met een KG-slede (een zogenaamde ‘slak’) en een Toyota grofbreier. Met die breimachines is overigens ook het hele idee van deze webwinkel ontstaan: in mijn zoektocht naar biologische & diervriendelijke wol was er geen aanbod in Nederland waar ik zelf blij van werd.

Naast breien speel ik ook in 2 bands: een show- en marchingband (Euroband Rotterdam) en een fife & drumcorps (Low County). Af en toe zal de winkel een dagje dicht zijn als ik met een van deze groepen op pad ben. Deze data worden aangekondigd op Google Maps en hier op de contactpagina 🙂