Het verkopen van diervriendelijke producten zou naar ons idee misstaan als we daarbij geen oog hebben voor de wereld om ons én de dieren heen. We moeten zuinig zijn op onze planeet en onze energiebronnen. Hieronder lees je hoe we bij Wolgoed proberen een steentje bij te dragen aan duurzaam en verantwoord ondernemen.

Verantwoorde producten
De diervriendelijke wol & garen die we verkopen, moeten voldoen aan bepaalde eisen. Onze merinowol (zowel de Big Hug als de Cheeky Merino) is 100% GOTS gecertificeerd, wat inhoud dat het productieproces van schaap tot consument met respect voor dier, milieu en mens is uitgevoerd en gecontroleerd.

Momenteel onderzoeken we welke producten in aanmerking komen om naast de GOTS gecertificeerde merinowol aan het assortiment te worden toegevoegd. Houd onze website in de gaten voor meer informatie of schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Papiergebruik, printen en verzenden
Voor het versturen van onze producten maken we enkel gebruik van gerecyclede en niet gebleekte papier- en kartonsoorten. Printen doen we zoveel mogelijk dubbelzijdig.

Voor het verzenden maakt Wolgoed gebruik van Vaculop, een plastic envelop die gevacumeerd kan worden, waardoor onze pakketjes met de postbode meekunnen. We vragen je als klant de plastic envelop na ontvangst via de plastic inzameling in je gemeente te recyclen. De papieren buitenenvelop graag bij het oud papier!

Energieverbruik
In het kantoor van Wolgoed maken we gebruik van groene energie. Wind en zon zijn duurzame energiebronnen die onze planeet niet onnodig belasten. Daarnaast maken we voor het online houden van onze website gebruik van Greenhost, een groene webhost. Zo draait ook onze server op 100% duurzame energie. Wel zo vriendelijk!

Recyclen
We ontkomen er niet aan in ons bedrijf papier, karton en plastic te gebruiken. Waar we wel invloed op hebben, is wat er gebeurt met het afval ná het gebruik. Bij Wolgoed wordt al het papier, karton en plastic gescheiden en ingeleverd voor hergebruik. Als je van ons een pakketje ontvangt, willen we je vragen om met de verpakkingsmaterialen hetzelfde te doen. Inleverlocaties voor jouw gemeente vind je hier.