Het verkopen van diervriendelijke producten zou naar ons idee misstaan als we daarbij geen oog hebben voor de wereld om ons én de dieren heen. We moeten zuinig zijn op onze planeet en onze energiebronnen. Hieronder lees je hoe we bij Wolgoed proberen een steentje bij te dragen aan duurzaam en verantwoord ondernemen.

Verantwoorde producten
De diervriendelijke wol & garen die we verkopen, moeten voldoen aan bepaalde eisen. Onze merinowol (zowel de Big Hug als de Cheeky Merino) is 100% GOTS gecertificeerd, wat inhoudt dat het productieproces van schaap tot consument met respect voor dier, milieu en mens is uitgevoerd en gecontroleerd. Meer over de GOTS certificatie kan je lezen op: https://global-standard.org/ Gelukkig zijn er steeds meer producten die aan deze eisen voldoen.

Papiergebruik, printen en verzenden
Als het over printen gaat, gaat onze voorkeur uit naar dubbelzijdig printen waar het mogelijk is.
Voor het verzenden gebruiken we zoveel mogelijk hergebruikte verpakkingsmateriaal. Hierdoor kan het zijn dat onze pakketjes niet het mooiste er uit zien.
Wij vragen je als klant om onze verpakkingsmateriaal ook te hergebruiken, en als dat niet mogelijk is, alles te recyclen.

Energieverbruik
Het kantoor van Wolgoed verbruikt energie geproduceerd door onze eigen zonnepanelen en als het zonnetje niet schijnt, nemen we groene stroom af. Daarnaast maken we voor het online houden van onze website gebruik van Greenhost, een groene webhost. Zo draait ook onze server op 100% duurzame energie. Wel zo vriendelijk!

Afval en recyclen

Bij Wolgoed proberen we alles een tweede kans te geven, maar het lukt helaas niet altijd. Dan scheiden we onze afval en een recycling bedrijf doet de rest voor ons.

Heb je tips voor ons om ons bedrijf nog duurzamer te maken? Stuur dan ons een email naar info@wolgoed.nl. Je bent natuurlijk ook altijd welkom in de winkel om ideeën over duurzaamheid uit te wisselen.