Bedenktijd en retourzendingen
We hopen natuurlijk dat je tevreden bent met de producten die je bij ons bestelt. Mocht je ze onverhoopt toch willen retourneren, dan zijn hier enkele voorwaarden aan verbonden.

Voor bestellingen op onze website geldt de wet kopen op afstand. Hierin is geregeld dat je 14 dagen de tijd hebt om af te zien van je aankoop (de zogenaamde ‘afkoelperiode’). Mocht je je bestellingen willen terugsturen, dan ontvangen we graag binnen deze 14 dagen het ‘Modelformulier Herroeping’ per email aan info@wolgoed.nl (of een email met alle gevraagde informatie). Na deze melding heb je nogmaals maximaal 14 dagen de tijd om alles terug te sturen. We accepteren alleen bollen wol en garen in de staat waarin we ze verzonden hebben. Dat betekent netjes (als bol of streng) en met de originele wikkel erbij of het kaartje eraan. Retourkosten zijn voor rekening van de klant, de verzendkosten worden samen met het aankoopbedrag na ontvangst van de geretourneerde producten aan je terugbetaald.

In de Algemene Voorwaarden staat de volgende tekst over het herroepingsrecht vermeld:

De ondernemer vergoedt alle betalingen van de consument, inclusief eventuele leveringskosten door de ondernemer in rekening gebracht voor het geretourneerde product, onverwijld doch binnen 14 dagen volgend op de dag waarop de consument hem de herroeping meldt. Tenzij de ondernemer aanbiedt het product zelf af te halen, mag hij wachten met terugbetalen tot hij het product heeft ontvangen of tot de consument aantoont dat hij het product heeft teruggezonden, naar gelang welk tijdstip eerder valt. De ondernemer gebruikt voor terugbetaling hetzelfde betaalmiddel dat de consument heeft gebruikt, tenzij de consument instemt met een andere methode. De terugbetaling is kosteloos voor de consument.

Hoe werkt een retourzending:

  1. Stuur ons per email het ‘Modelformulier Herroeping’ onder vermelding van het onderwerp ‘herroeping bestelling’ en je bestelnummer (info@wolgoed.nl). Een reden opgeven is niet nodig, maar vinden we wel fijn! Je hebt na melding 14 dagen de tijd om het pakketje naar ons te versturen. Van je melding ontvang je een ontvangstbevestiging.
  1. Pak de producten in een doos of envelop en vermeld op de voorzijde ons adres: Wolgoed, Merwedestraat 64, 3313CS Dordrecht. Vergeet niet je gegevens en het bestelnummer bij te voegen, zo kunnen we je retourzending snel afhandelen.
  1. Breng je pakketje naar het postkantoor voor frankering. De kosten voor retourneren zijn voor jouw rekening, de originele verzendkosten krijg je van ons terug, inclusief de aankoopkosten van je bestelling.
 1. Als we je retourzending hebben ontvangen, krijg je van ons een bevestiging per email. Wanneer alles in goede staat is teruggekeerd krijg je binnen 14 dagen na ontvangst van de retourzending je geld terugbetaald. De terugbetaling vindt plaats via dezelfde betaalwijze als waarop je aan ons de bestelling hebt geplaatst, tenzij anders overeengekomen.

Mocht je teveel hebben besteld, dan kun je ongebruikte bollen en strengen terugsturen. Hiervoor gelden de volgende spelregels:

 1. Maximaal 25% van een kleur en type mag worden teruggestuurd nádat de 14 dagen verstreken zijn, maar uiterlijk 30 dagen na ontvangst van je pakketje. Dit betekent dat wanneer je minimaal 4 dezelfde strengen of bollen bestelt, je er één mag terugsturen.
 2. Meld per email aan ons dat je een deel van je bestelling wilt terugsturen. Vermeld in het onderwerp ‘deelretour’ plus het bestelnummer. Je ontvangt van deze email een ontvangstbevestiging.
 3. Het terugsturen van teveel bestelde bollen en strengen mag tot 30 dagen na ontvangst.
 4. Pak de retourzending in en vermeld op de voorzijde ons adres: Wolgoed, Merwedestraat 64, 3313CS Dordrecht. Vergeet niet je gegevens en het bestelnummer bij te voegen, zo kunnen we je retourzending snel afhandelen.
 5. Breng het naar het postkantoor voor frankering. De verzendkosten krijg je in dit geval naar ratio* terugbetaald. De retourkosten zijn voor je eigen rekening.
 6. Als we je retourzending hebben ontvangen, krijg je van ons een bevestiging per email. Wanneer alles in goede staat is teruggekeerd krijg je binnen 14 dagen na ontvangst van de retourzending je geld terugbetaald. De terugbetaling vindt plaats via dezelfde betaalwijze als waarop je aan ons de bestelling hebt geplaatst, tenzij anders overeengekomen.

*naar ratio terugbetalen retourkosten: de aankoopwaarde van het geretourneerde artikel vormt een bepaald percentage van het totale aankoopbedrag. Dit percentage van de originele verzendkosten krijg je van ons terug.

Voorbeeld: je hebt 4 bollen Cheeky Merino Joy in de kleur Edelweiss besteld á €17,50 per stuk. De totale bestelling komt hiermee op €70,-. De verzendkosten zijn €3.95. Je krijgt van ons 1/4 deel van de verzendkosten terugbetaald: €0,99. De totale terugbetaling is in dit voorbeeld €18,49.

In onze Algemene Voorwaarden vind je alle bepalingen omtrent het herroepingsrecht